Vinduestyper

Vælg vinduer af kvalitet

Hos Nielsen & Søn anbefaler vi primært dansk producerede vinduer, fordi vi ved, at kvaliteten er i orden og vinduerne bliver leveret til tiden. Der er også en klimafordel ved det, hvilket er en ekstra bonus. Vi arbejder primært med vinduer fra de anerkendte producenter, som Outrup, Velfac m.m. Vi kender produkterne godt og kan give dig en meget kvalificeret rådgivning.

Vi har her samlet de mest almindelige typer vinduer. Du kan læse mere om dem herunder. Kontakt Nielsen & Søn og få et uforpligtende tilbud. Billederne er fra Outrup vinduer & døre, Velux og Velfac.

Hvad er et træ/aluvindue?

Et træ/aluvindue er et næsten vedligeholdelsesfrit vindue, hvor der er en udvendig alubeklædning på en indvendig ramme og karm af træ.

Billedet er fra Outrup vinduer & døre.

Hvorfor skal du vælge træ/aluvinduer?

Kort sagt, fordi du får det bedste af to verdener: Aluminium har en virkelig god vejrbestandighed og samtidigt sikrer træet dig, de bedste isoleringsegenskaber af vinduet og beskytter træet mod nedbrydningen via regn og sollys. Samtidigt har du indvendigt stadig et trævindue, som giver et varmt og charmerende udtryk. Derudover er der et minimum af vedligeholdelse ved træ/aluvinduer, modsat trævinduer, hvor du må påregne en del vedligeholdelse i form af blandt andet slibning og maling.

Vinduer med fast karm

Fast karm vinduer kan ikke åbnes. Fast karm vinduer bruges først og fremmest til at skabe lys i rum i en bygning. De kan også udformes i mange forskellige former, som kan bruges dekorativt.

Dreje-kip vinduer

Dreje-kip vinduer er på mange måder en smart kombination, hvor man kan åbne op og få luft og ventilation i toppen, men man kan også dreje vinduet helt indad og dermed gøre det lettere at gøre rent. Bruges især i etageejendomme

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduet har et kors, der er formet ligesom korset i det danske flag, Dannebrog.

Det er klassisk og smukt vindue med en lang historie på over 250 år i Danmark og passer til huse med klassisk stil.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er det mest almindelige valg af vinduer i Danmark. Vinduerne har hængsler i siden og kan åbnes helt op.

Topstyrede vinduer

Det topstyrede vindue har glidebeslag i siden og åbnes nedefra og op. Det kan oftest låses fast i en position mellem lukket og maksimalt åbent. Det er et mere moderne vindue, man bruger i byggeri fra 1960’erne og frem.

Vendbare vinduer

Vendbare vinduer har den specielle funktion, at man kan vende hele vinduet 180 grader og på den måde få det udvendige vindue til at vende indad. Det kan gøre det lettere at rengøre, især hvis man ikke kan komme til vinduet udefra.